iPhone 5 rammer gaden – få alt at vide

iPhone 5 er en realitet

iPhone 5 er endelig på trapperne! Den er lettere og tyndere end før, men alligevel er det den hurtigste iPhone på markedet og også den bedste.

Apple har forbedret hver eneste detalje i forhold til forgængeren, iPhone 4S, og den nye iPhone er nu væsentlig bedre end før.

Find iPhone 5 prisUdover, at den er tyndere og lettere end før, har den en større skærm, den har bedre batterilevetid og selv kameraet er blevet forbedret. Sidst, men ikke mindst, er der som altid kælet for detaljerne.

Se her et overblik over alle de vigtigste tekniske funktioner i den nye iPhone 5:

iPhone 5’s design:
Apple’s chefdesigner, Jonathan Ive, udtaler, at Apple aldrig tidligere har lavet et produkt med denne flotte finish. Selv om skærmen er større end forgængerens, er mobilen stadig 20 % lettere.
Det nye design bygger på det såkaldte unibody-design, der er lavet i aluminium med to glasflader øverst og nederst på bagsiden.

Vha. dette design er det blevet muliggjort at gøre telefonen 20 % tyndere end forgængeren, iPhone 4S.

Skærmen:
Skærmen på den nye iPhone er af en exceptionel høj kvalitet. Farvemætheden er øget med 44 %, og med den store skærm er der noget at glæde sig til.

Størrelsen på skærmen er steget fra 3,5 til 4 tommer, dog er forstørrelsen kun sket i højden, og bredden er den samme.
Opløsningen er nu på 1.136 x 640 pixels i ren Retina-kvalitet, og det er nu muligt af se HD-film i 16:9-format.

Netværk:
Som det var forventet, understøtter iPhone 5 4G-teknologien (også kaldet LTE), og dette gør, at du kan få en hastighed, der i teorien kan komme op på 100 Mbps. Da der bruges forskellige frekvenser verden rundt, udkommer iPhone 5 i tre forskellige udgaver for at imødekomme brugernes krav.

iPhone 5 understøtter selvfølgelig også 3G, der stadig er meget udbredt.

Hurtigt netværk i iPhone 5Processor:
Den nye iPhone 5 er udstyret med en rå Apple A6-chip, der er ca. dobbelt så hurtig som den processor, der sidder i iPhone 4S.

Telefonen er derfor også næsten dobbelt så hurtig i opgaverne, den skal udføre, som fx browsing.

Batteri:
Batterilevetiden er en af de vigtigste ting ved en smartphone, og batteritiden i den nye iPhone er imponerende. Telefonen kan klare op til 8 timers tale eller browsing på både 3G- og 4G-net, og på et WiFi-net kan den klare op til 10 timer.

Super kamera i iPhone 5Kamera:
Kameraet i iPhone 5 er naturligvis også blevet forbedret, og selv om kameraet i teorien minder meget om det, der sad i iPhone 4S, (8 megapixel) er der alligevel gjort teknologiske landvindinger.

En ny funktion som ”low light mode” og en forbedring af den såkaldte HDR-funktion gør, at du får bedre farver og toner med den nye iPhone, og der vil være mindre slør ved bevægelser.

Panorama-funktion:
Kamera-appen i iPhone 5 har fået en ny funktion, der kaldes ”Panorama”, og den gør, at du kan tage panoramabilleder på helt op til 28 megapixels. Det hele fungerer således, at du selv panorerer med kameraet, mens du tager billedet, så kameraet får det hele med, og samler alle billederne i ét. Det er super smart, og rystelser eller bevægende objekter efterbehandles af softwaren.

iSight iPhone 5 kameraLyden:
For første gang har Apple indbygget tre mikrofoner i en iPhone, og de sidder i bunden, toppen og på bagsiden.
Dette sikrer en bedre støjreduktion ved telefonopkald og lydoptagelser, hvor baggrundsstøjen bliver siet fra.

De indbyggede højttalere er også blevet bedre, men det helt store nye tiltag er funktionen, der hedder ”Wideband Audio”, der er en form for HD-lyd, om man vil.

Der er ligeledes nye høretelefoner med i pakken, der kaldes Ear Pods, og i stedet for at være runde, som høretelefoner oftest er, er disse Ear Pods designet til ørets anatomi. De minder meget om dem, musikere bruger på scenen for at få ”medhør”, og der er blevet testet over 124 prototyper på over 600 forskellige mennesker for at finde frem til den optimale konstruktion.

iPhone 5 iConnectorLightning: Ny dock-connector
Som det af Apple blev lovet, er den gamle 30 pins dock-connector fortid. Nu er den blevet erstattet af en, der er mindre i størrelsen, og den bliver kaldt ”Lightning”. Den har kun 8 pins, og den er samtidig 80 % mindre end den gamle model.

Det blev nødvendigt at udvikle en ny doc-connector, da den nye iPhone 5 er tyndere end de tidligere modeller af iPhonen, og ja, den nye iPhone er pt. den tyndeste smartphone på markedet!

iOS6:
Operativsystemet hedder iOS6, og på bl.a. Apple’s hjemmeside kan man læse en udførlig guide, der hjælper dig i gang med de nye funktioner.

iPhone 5 pris og tilgængelighed
iPhone 5 rammer efter sigende Danmark en uge senere end i bl.a. USA og Canada, nemlig den 28. september 2012, og der er allerede godt gang i bestillingerne.
Alt tyder på, at iPhone 5 kommer til at koste det samme som en billig iPhone 4S. Selvfølgelig vil der være prisforskelle alt efter, om du går efter en model med 16, 32 eller 64 GB.

Ifølge Apple vil en 16 GB-model koste ca. 4.699 DKK.

Læs flere nyheder på vores site og tjek i øvrigt vores prissammenligningstjeneste, der giver dig det fulde overblik!

Dette indlæg blev udgivet i iPhone 5 og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.