Ny iPhone 5 kan redde presset 3G-net

Hurtigt netværk i iPhone 5Ny iPhone 5 med 4G LTE kan være svaret på et presset 3G-net

Den nye iPhone 5 kan gå på 4G-nettet herhjemme, hvis man husker at installere en vigtig opdatering fra Apple.

Det kommer i praksis til at betyde, at det hårdt pressede 3G-net herhjemme bliver aflastet, mener en professor fra Aalborg Universitet ifølge ingeniøren.dk

Rygterne vil vide, at iPhone 5 bliver leveret med et indbygget såkaldt LTE-modem, således at brugeren kan hoppe på det lynhurtige 4G-net herhjemme.

LTE står for Long Term Evolution, og der er allerede flere udbydere i Danmark af tjenesten, heriblandt Telia.

Og når iPhone 5’s brugere kobler sig på 4G-nettet, vil det betyde, at 3G-nettet bliver aflastet, vurderer en af mændene bag LTE-teknologien, Preben Mogensen, der er professor ved Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet.

Da mobilmaster er en delt ressource, kommer det til at betyde, at de brugere, der fortsat benytter 3G, vil få lidt mere luft, hvad angår båndbredden.

Preben Mogensen fortæller, at de modeller som forskerne på AAU benytter, baserer sig på, at flere og flere brugere vil anvende 4G-nettet, og der er rigeligt med plads, også selvom alle de nye ejere af iPhone 5 vil springe på 4G-nettet.

”Dette vil betyde en reducering af båndbredden i det danske 4G-net, men som det er nu, står 4G-masterne jo stort set ubrugte hen, så de første mange år vil det ikke have den store negative indvirkning på den samlede båndbredde, ” siger Preben Mogensen.

Da den nye iPhone 5 kommer med LTE-understøttelse, vil den formentlig kunne fungere på de frekvenser, der findes i de forskellige verdensdele og ikke kun i USA, som Apple før primært har fokuseret på, når det gjaldt 4G-teknologien, mener Preben Mogensen, og han tilføjer:

”Hvis iPhone 5 kommer med 4G, så vil jeg tro, det også kan fungere ved 1,8 GHz, 2,6 GHz og snart 800 MHz, som bliver anvendt i Europa. Det er jo en telefon, som er målrettet verdensmarkedet.”

Selvom den nye iPhone 5 fungerer med LTE, mener Preben Mogensen dog ikke, at det vil have en negativ indvirkning på batteriets levetid, og han afslutter:

”En telefon med LTE vil i teorien nok bruge lidt mere strøm, men i praksis tror jeg ikke, man vil mærke forskel. Modemmet i en smartphone udgør kun en meget lille del af det samlede strømforbrug, hvor især skærmen er en strømsluger.”

Kører du på 3G-netværk, vil du altså højst sandsynligt med tiden få en bedre oplevelse på netværket, da 4G vil blive mere og mere udbredt og gør plads for de andre smartphones, der stadig anvender 3G-netværket.

Dette indlæg blev udgivet i iPhone 5 og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.